Standardne

stomatološke usluge

Standardne stomatološke usluge

Standardne stomatološke usluge

Preventiva

Ako se želite dobro osjećati i izgledati, te biti u stanju jesti i pričati bez nelagode i puni samopouzdanja, na prvom mjestu je briga o zubima.

Na vrijeme ćemo dijagnosticirati probleme i spriječiti nastanak kroničnih oboljenja.

Redovitim pregledom zubi koji uključuje i pregled desni, sluznice, te korištenjem RTG snimaka napravit ćemo prvi korak u prevenciji karijesa i oralnih oboljenja.

Također pravilnom kućnom oralnom higijenom spriječiti ćete nastanak karijesa, oboljenja gingive, nastanak parodontoze te očuvati zdravlje cijelog organizma, a mi smo tu da vas educiramo i savjetujemo kako to pravilno raditi.


 

Oralna higijena

parodontitis shemaZar ne uživate u tom osjećaju čistoće na povratku kući od stomatologa, kada jezikom prelazite preko zubi nakon čišćenja kamenca i pjeskarenja?

Uz naše profesionalno čišćenje zubnog kamenca i plaka pomoći ćemo vam da shvatite zašto je važno pravilno prati zube i koristiti zubni konac.

Jeste li znali da polovica odrasle populacije danas pati od nekog oblika bolesti zubnog mesa (gingivitis, parodontoza). Gingivitis ili upala zubnog mesa vrlo često ne uzrokuje nikakve bolove pa ljudi nisu niti svjesni da imaju problem, no ako uočite lagano krvarenje za vrijeme pranja zubi ili neugodan zadah vrlo vjerojatno imate problem sa zubnim mesom.

Ukoliko se gingivitis na vrijeme ne liječi infekcija se širi u parodont te uzrokuje parodontitis. Uz zube nastaju duboki džepovi kao posljedica gubitka kosti i parodontnih vlakana što može često rezultirati gubitkom zuba.

KamenacNe treba također niti zanemariti da takvo stanje mže utjecati na cjelokupni organizam i uzrokovati kardiovaskularne smetnje.


 

Izmjena ispuna

izmjena ispunaU današnje vrijeme stomatologija nudi razna rješenja u restauraciji zuba koja su naravno u boji zuba, iako HZZO još uvijek odobrava amalgame na stražnjim zubima.

Nažalost mnogi pacijenti često krivo smatraju da je amalgam bolje riješenje, no to je istina jedino u slučaju ako stomatolog nije dovoljno educiran i ne poštuje pravila izrade estetskih ispuna.

Ako izuzmemo estetsku komponentu koja je kod amalgama očita postoji još nekoliko bitnih razloga zašto amalgam nije dobar. Za amalgamski ispun je potrebno izbrusiti puno više zuba da bi se postigla njegova stabilnost s obzirom da se on ne ljepi nego se jednostavno stvrdne u zubu gdje ga drže njegovi oksidi. S vremenom se širi te može dovesti do pucanja zuba, a u prostorima između zuba dolazi do nakupljanja plaka i nastanka gingivitisa.

Amalgam vs CompositeJoš uvijek se lome koplja oko toksičnosti amalgama, tako da uvezi toga ne bih zauzeo nikakav stav, ali dok postoji sumnja bolje je spriječiti.


 

Liječenje zuba

lijecenje zubaNažalost većina pacijenata se ne pridržava preporuke stomatologa za kontrolu svakih 6 mjeseci te najčešće dolaze zbog bolova ili oteklina. U takvim situacijama ukoliko se zub može spasiti potrebno je započeti sa liječenjem zuba (endodoncijom) vrlo često uz uzimanje antibiotika. U našoj ordinaciji maksimalno se trudimo spasiti svaki zub ako postoji ikakva nada da opstane.

Ukoliko uz sav naš trud ipak moramo izvaditi zub, u stanju smo vam ponuditi razna rješenja kako biste u što kraćem roku opet dobili zub.

 

Vađenje (ekstrakcija) zuba

augmentacijaNažalost kao zadnja opcija ali ipak nekad dođe i do toga je vađenje odnosno ekstrakcija zuba. Često se ne vodi računa prilikom ekstrakcije zuba o gubitku kosti koji nastaje posljedično nakon ekstrakcije.
Gubitkom kosti dolazimo kasnije u problem prilikom nadomještanja izgubljenog zuba bilo mostom ili implantatom. Ukoliko radimo most taj nadomješteni zub je najčešće veći od ostalih a ukoliko želimo postaviti implantat često nemamo dovoljno kosti jer smo je izgubili pa nam je prostor u gornjoj čeljusti do sinusa kratak odnosno u donjoj čeljusti do mandibularnog živca.
Kako bismo to spriječili pametno je prilikom ekstrakcije odmah ispuniti alveolu  ( prostor u kosti iz kojeg je zub izvađen ) umjetnom kosti te sve prekriti membranom kako bismo spriječili da unutra uraste sluznica te omogućili organizmu da taj prostor nadomjesti novom kosti. Ta metoda se zove AUGMENTACIJA te ćemo vam je uvijek ponuditi ukoliko budemo smatrali potrebnim.

 

Estetske usluge

Estetske usluge

Porculanske ljuskice (Veneers), krunice, izbjeljivanju zuba...

Proteze i mostovi

Proteze i mostovi

Problem nedostatka zuba i kako ga efikasno riješiti...

Dentalni implantati

Dentalni implantati

Vrhunska tehnološka rješenja u službi estetike...