Estetske

usluge

Estetske usluge

Estetske usluge

Porculanske ljuskice (Veneers)

Porculanske ljuckiceLjuskice su individualno izrađene i prilagođene vama. Veneers su tanke porculanske ljuskice koje se lijepe na prednju površinu zuba. Zahtijevaju minimalnu preparaciju (brušenje), mogu biti vrlo učinkovite u mijenjanju vašeg oblika zubi i učiniti vaš osmijeh ljepšim.

Izrada ljuskica je relativno jednostavan postupak koji je izvrsna zamjena za krunice, ukoliko je vaš zub još uvijek jak i zdrav no neodgovarajućeg oblika i boje. Sa ljuskicama imate potpuni osjećaj kao da je vaš prirodan zub. Trajnost im je oko 10-15 godina i nisu podložne promjenama boje sa vremenom.

Postupak izrade je gotov u 2 posjete. U prvoj posjeti se zubi izbruse i uzimaju se otisci sa vrlo preciznim masama, te se izrade privremene plastične ljuskice. Njih nosite dok naši zubni tehničari rade na vašem novom osmjehu.

Porculanske ljuckice 02U drugom posjetu ljuskice se precizno i pažljivo lijepe na prednje odnosno grizne plohe vaših zubi, tako da je vaš osmijeh opet prekrasan i pun samopouzdanja.


 

Krunice

Porculanski mostoviUkoliko je karijesom ili frakturom došlo do većeg defekta krune zuba tada je izrada keramičke krune najbolje riješenje. Stavljajući krunicu na zub zaštitili ste preostali dio zuba od pucanja što bi moglo dovesti do vađenja zuba. Krunice se također upotrebljavaju i kad želimo preoblikovati postojeći zub ili kod zubi koji su promijenili boju.

Iz ekonomskih razloga još uvijek su u upotrebi i metal keramičke krunice koje ste vjerujem svi primjetili kako ostavljaju crni rub uz gingivu a znaju je i nepovratno istetovirati.

U današnje vrijeme kada svi težimo vrhunskoj estetici možemo vam ponuditi potpuno keramičke krunice kod kojih se ne može pojaviti tamni rub u slučaju povlačenja gingive nakon nekog vremena. Bezmetalne krunice zbog svoje transparentnosti (propuštaju svjetlost jer nema metala) mogu pružiti vrhunsku estetsko rješenje te vaš umjetni zub učiniti potpuno identičnim sa vašim prirodnim zubima.


 

Izbjeljivanje zubaizbjeljivanje

Stalnim unošenjem hrane i pića naši zubi gube na svojoj 'bjelini'. Zaštitni sloj zuba tzv. caklina štiti zub od vanjskih utjecaja. Neprekidnim korištenjem, odnosno starenjem zuba, caklina se stanjuje i do izražaja dolazi prirodna unutarnja boja zuba (dentin).

Neinvazivnom i potpuno bezbolnom medotom, pojedinačno ili skupno vratiti ćemo prirodnu boju Vaših zubiju. Postoje dvije varijante izbjeljivanja. Jedna koja se radi u ordinaciji i druga koja se radi nošenjem udlaga kod kuće a ponekad je potrebna i kombinacija obje. Ovisno o željama pacijenta i indikaciji ponudit ćemo vam najoptimalnije riješenje.

izbjeljivanje 02

Standardne usluge

Standardne usluge

Više o preventivi, higijeni, ispunama i liječenju zuba...

Proteze i mostovi

Proteze i mostovi

Problem nedostatka zuba i kako ga efikasno riješiti...

Dentalni implantati

Dentalni implantati

Vrhunska tehnološka rješenja u službi estetike...